Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Örvösmedve

2011.05.15

 Örvösmedve

    URSUS THIBETANUS    Angolul: Asiatic Black Bear
    SELENARCTOS THIBETANUS    Angolul: Himalayan Black Bear

 

SÉRÜLÉKENY FAJ!!! (Vörös Lista)

Afganisztántól keletre, a Himalája vidékén, egészen Japánig, délen pedig Burmáig honos.Szőrzete szinte mindenütt fekete, kivéve a mellkas tájékát, ahol sárgásfehér, V alakú mellsávot visel.
Testtömeg: 120 - 150 kg
Élettartam: 20 - 30 év
Tápláléka után éjszaka jár. Szinte minden lehetséges táplálékot elfogyaszt. Nagyon sok növényi táplálékot, fiatal hajtásokat, magvakat, gyümölcsöket eszik, ídőnként viszont kisebb gerincteleneket, vagy lépesmézet, esetleg kisebb rágcsálókat, szarvasokat, máskor egy-egy szarvasmarhát, juhot ragad el.

Budapesti          Győri        

Hazánkban a következő állatkertekben látható:

További részletes leírás:
Örvösmedve  A Budapesti Állatkert Fajlistájából    
Örvösmedve  A Győri Állatkert leírása    
Asiatic Black Bear A Lioncrusher.com websiteról - angol leírás