Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


jegesmedve

2011.05.15

 Jegesmedve

    URSUS MARITIMUS    Angolul: Polar Bear

 

SÉRÜLÉKENY FAJ!!! (Vörös Lista)

Az Északi-sarkvidék jégmezőinek déli részén él.
A ragadozó emlősök rendjének harmadik legnagyobb testű képviselője a kodiakmedve és a kamcsatkai medve után. Bundájának színe fehér, a talpa szőrös. Erős és gyors állat enyhén ívelt lábával, hatalmas távolságokat képes megtenni.
Testtömeg: hím 400-600 kg, nőstény 300-400 kg
Élettartam: 22-25 év
Táplálékának zöme állati eredetű, fókák, madarak, dögök, de nyáron növényeket is eszik, zuzmót, mohát vagy bogyót.
Egész évben aktív és az egész napot táplálék kereséssel tölti.

Budapest Fővárosi Állat- és Növénykert

Hazánkban a következő állatkertben látható:

További részletes leírás:
Jegesmedve  A Budapesti Állatkert Fajlistájából    
Polar Bear A Lioncrusher.com websiteról - angol leírás